Mons Krabbe

Säkerhetspolitisk skribent med utbildning inom freds- och konfliktvetenskap som gör säkerhetspolitiska analyser av främst situationen i Mellanöstern, Ryssland och Balkan. Deltager även i den allmänpolitiska debatten via artiklar och essäer i media och via denna blogg. Inriktar mig på frågor som rör yttrandefrihet, religionens roll i samhället och ideologi.

Jag skrev regelbundet för den religionskritiska tidskriften Bright och har förekommit i en rad andra publikationer, såsom Sydsvenska, Aftonbladet, Hufvudstadsbladet och webtidningar som Svensk Tidskrift och Europaportalen. Under 2014 ställde jag upp i kommunalvalet för ett liberalt lokalparti i min kommun; Nya Listan i Vellinge.

Under 2015 var jag politisk sekreterare på deltid för Nya Listan.

Från juni 2015 till april 2016 var jag ersättare för Nya Listan i Vellinges kommunfullmäktige. Från och med april är jag ”politisk vilde” i KF.

I mars 2016 blev jag invald i Medborgerlig Samlings styrelse som suppleant. Detta förtroende förnyades vid den extrastämma som hölls i oktober 2016.

Från och med januari 2017 är jag talesman i två frågor för Medborgerlig Samling:

  • Utrikespolitik
  • Integration

I mars 2017 valdes jag in som ledamot av MED Skånes distriktsstyrelse. Denna position lämnade jag på efterföljande distriktsstämma i mars 2018, för att kunna ägna min tid på valkampanjen inför riksdagsvalet.

Mellan oktober 2017 och februari 2018 var jag ordförande för lokalavdelningen MED Söderslätt, men lämnade den på eget bevåg, enligt samma grund som ovan. Jag stannade dock kvar i styrelsen.

Under våren fastställde MED sina listor inför valet den 9 september 2018, och jag fick den stora äran att ta plats nr 4 på MED:s riksdagslista och plats nr 1 på MED:s lista i Vellinge kommun.

Denna blogg:

På denna blogg skriver jag partipolitiskt obundna artiklar och analyser. Följande typer av texter förekommer på bloggen:

DEBATT: Texter där min subjektivitet är det bärande elementet!

ANALYS: Texter där jag gör mitt yttersta för att ställa mig objektiv inför analysobjektet.

KOMMENTAR: Texter som innehåller element av både objektiv analys och subjektiva kommentarer.

ESSÄ: Texter som på ett lite mer fördjupat sätt studerar en utveckling eller ett fenomen och där jag försöker fånga en djupare trend.

HISTORIA: Korta och ibland lite mer lättsamma texter om historiska skeenden som jag tycker är intressanta, där jag försöker hitta ett nytt eller mindre vanligt perspektiv.

9 kommentarer

  1. Helt enig med Din analys men jag fruktar att många ser det du varnar för som ett sundhetstecken, dvs. att Israel utmanas som vapenmakt i Mellanöstern.
    Riskerna är givitvis mycket stora när stabila, om än odemokratiska, regimer i området faller och ersätts med andra, betydligt mera instabila regimer, vars agendor oftast är mycket ljusskygga med utplånandet av Israel högt upp på önskelistan.

    Gilla

  2. Ingen kommentar att lägga ut men jag läser dina inlägg med stort intresse. De ger ökad förståelse i en annars svårgreppbar politisk tid och omvärld. Det är av största vikt tror jag att vi medborgare och röstberättigade börjar söka att förstå sambanden mer på djupet. Det blir kortsiktigt och faktiskt farligt om vi förlitar oss till den information som media och politiker försörjer oss med. Tyvärr. Tacksam för mail när nya inlägg kommer. Tack för din insats! /Erika

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s