Början på slutet…..

KOMMENTAR


Det har varit ett par tumultartade månader, sedan valet i USA. Här hemma i Sverige, är samhället lika delat om om det gällde vår egen riksdag. Och mer och mer upptrissat har det blivit. Jag har valt att ta ett steg tillbaka från den diskussionen, då folk i allmänhet inte förstår vad som egentligen håller på att avgöras. Alldeles för många är fångade i ytliga narrativ, som villigt tillhandahålles av medierna, såväl ”där borta” som här hemma.


Jag har stöttat Trump, ända sedan valkampanjen 2016, eftersom han är den nationalistiska kandidaten. Den enda i fältet som vill värna nation, kultur och civilisation. Han är den enda som har försökt stoppa den sanslösa migrationen till USA, som håller på att förvandla landet till något annat än ett västerländskt land.


Hans försök att vända den amerikanska ekonomin, har på ytan varit bra, men på djupet var det nog utom hans räckvidd. Hans vilja har varit god, även om han gällande många punkter aldrig nådde målet, eller ens påbörjade resan. Hans initiativ till fred i Mellanöstern var framgångsrikt där andras inte var det, genom att locka med ekonomiska morötter. Markeringen mot Kinas ”unfair trade”, genom stölder av intellektuella rättigheter mm, var helt nödvändig! Men, när det gäller att säkerställa yttrandefriheten så försökte han inte ens och detta kostade honom chansen att bli omvald. Big Tech och deras strävan att forma och styra samhället genom sitt samlade oligopol inom de sociala medierna, skulle ha begränsats genom lagstiftning syftandes till att förbjuda dem att censurera invånarnas yttrandefrihet.

Trumps tal i FN:s Generalförsamling var som en krigsförklaring mot Globalismen!


Trumps tydliga ställningstagande för nationen och förkastande av den politiska globalismen, inte minst i det uppmärksammade talet han höll inför FN:s Generalförsamling i november 2019, där han sade att ”framtiden tillhör inte globalisterna, den tillhör patrioterna”, var DET som verkligen mobiliserade globalismens alla krafter emot honom. ALLA medier utom FOX har riktat sina eldrör mot det Vita Huset. Den ena hetskampanjen har avlöst den andra. Denna ohejdade aversion kan bara förklaras med att han utgjorde ett stort hot mot mycket stora planer för framtiden. Men, nu är han ur vägen, och marschen mot den globala framtiden kan fortskrida, med Biden som villigt redskap. Den motståndskamp mot det globalistiska projektet, som fick energi av Trumps valseger, men även av Brexitomröstningen och framgångar för nationalister i Europa, såsom Salvini, satte skräck i vissa. Nu ser det hotet ut att vara undanröjt.


Covid-19 kom som en skänk från ovan, för dessa personer. Det innebar två flugor i en smäll. Dels satte pandemin stopp för, vad som i början av 2020 såg ut som, en solklar valseger för ”the Donald” och dels fanns det nu ”skäl” att skynda på planerna mot en politisk globalisering. Jag skrev om dessa förslag i våras (1,2). Sedan lanserades även en ompaketering av World Economic Forums (WEF) framtidsvision under deras projekt: ”the Great Reset”. Men mer om detta i en kommande text. Att det finns makt bakom det hela, visar inte minst att både Biden och Kanadas Trudeau har använt deras slogan ”build back better”.


Jag skrev inför valet om den djupare fråga som skulle komma att avgöras i det amerikanska presidentvalet. Den går bortom Trumps och Bidens ställningstaganden om ekonomin, energi och Covid-19 och definitivt bortom båda deras personligheter. Globalistiska krafter, deras politiska hejdukar och allierade inom Big Tech, insåg snabbt efter Trumps valseger att det bästa sättet att stoppa den nationalistiska motvågen var, vid sidan av hejdlös demonisering och våldsamheter på gatorna i syfte att skapa en nära-krigs-situation, att strypa yttrandefriheten för alla dess förespråkare. Redan inför mellanårsvalet 2018, hade denna process tagit stormsteg. Jag varnade inför valet i höstas att om Trump inte vinner OCH skyddar yttrandefriheten (vilket han fram tills dess hade underlåtit att göra) så kommer vi förlora den helt. Nu kan vi se resultatet. Det fullständigt oerhörda att en amerikansk president varken kan få framträda på de stora TV-bolagen, eller ens tillåtas förmedla sig via sina egna konton på sociala medier, har inträffat!


Nu, reagerar säkert många precis så häftigt, som jag har beskådat på nätet den senaste tiden. Fullständig moralpanik och snabbast möjliga av-följning, bortplockning och blockering av undertecknad, men håll i hästarna en liten stund till.


Har Trump:


1) Försökt genomföra en statskupp? Ett fullständigt löjligt påstående, då han inte ligger bakom att en samling vildskallar stormade kongresshuset. Och hur skulle dom i praktiken kunna genomföra dessa ”statskupp” egentligen? Jag har inte fått något vettigt svar på denna fråga.


2) Har han försvaret deras agerande? Tvärtom bad han dem att gå hem!


3) Har han hetsat dem att bruka våld mot demokratin? Ingenting jag har sett, tyder på detta. Däremot har han uppmanat till demonstrationer! I talet innan stormningen sade han; ”Jag vet att alla här strax kommer att marschera bort till Kapitolium för att på ett fredligt och patriotiskt sätt göra era röster hörda.”


Varför snedtänder då så många svenskar?

Kan det beror på att de har marinerats till den grad i hatet mot honom, att de tappat sitt omdöme? Eftersom de uppenbarligen reagerar så hårt, på vad en samling clowner gjorde, på eget bevåg, samtidigt som de inte sällan blundade inför den koppling som fanns mellan politiker på vänstersidan och politiskt våld. Nämligen den mellan BLM-kravallerna, -våldet, -morden och -angreppen på det öppna samhället och institutionerna och ledarskapet i det demokratiska partiet. Dessa demokratpolitiker vägrade att fördöma våldet, utan istället försvarade det och rent av underblåste det som ledde till att folk blev ihjälslagna på öppen gata av arga folkhopar. Polisen utmålades som samhällets stora ondska och som en konsekvens blev de direkta måltavlor och flera av dem blev kallblodigt mördade! Varför är dessa personer idag inte bortplockade från Twitter och FB? Svaret är enkelt. De sociala medierna är ideologiskt lika knutna till dem, som de är motståndare till Trump och alla former av nationalism, konservatism och ja varje form av anständighet och hederlighet.

Hur ska man förklara den stora skillnaden i reaktionerna från gemene man, inför dessa två förlopp, med annat än att den stora mediakampanjen har fått fullt genomslag?


Det är sant att Trump har bidragit till att hans supportrar är arga. Detta är dock hur klimatet i det amerikanska politiska systemet är idag, men det är definitivt inte bara han som har satt detta tonläge. Trump HAR beklagat sig över valfusk i presidentvalet, vilket kan ses som de-legitimerande av demokratin, men om hans påstående är sant, så lurar en bra mycket värre synd än att ha påstått det, i skuggorna. Man kan absolut argumentera för att han har spårat ur fullständigt, men vi vet inte vad som händer i kulisserna. Folk utanför maktens absoluta centrum vet sällan det. Om det är korrekt, till den grad han menar, att det har avgjort valet, vågar jag inte uttala mig om, men att det är sant till den grad att det faktiskt har förkommit valfusk, det kan man inte förneka, inför den lavin av bevis och vittnesmål som har kommit in sedan valet. Denna rika bevisflora, vare sig den har räckt till för att nå framgång i de rättsprocesser som har drivits, eller ej, så har den satt ett stort avtryck i den republikanska väljarkåren. Detta faktum kan inte bortses ifrån. Det Trump har gjort, är att han har kanaliserat frustrationerna runt detta faktum mot de som bär ansvaret, men frustrationerna är lika naturliga som bevisen är ovedersägliga. Det amerikanska folkets förtroende för sin demokrati är kanske skadat, bortom räddning. Det var lågt redan innan, pga. den omfattade korruption som finns inom systemet, men nu har ett stort steg tagits mot ett uppvaknande. Till er svenskar som är, med rätta, upprörda över den ovärdiga stormningen av Kapitolium, vill jag bara säga detta: Var inte arga på budbäraren av budskapet att systemet är korrupt, var istället arga på dem som har korrumperat det!


Men denna kritik, mot rätt mål, är de skyldiga inte beredda att acceptera. Därför det stora angrepp på yttrandefriheten, som vi sett i dagarna. Därför den massiva mediakampanj i syfte att tysta ned det som åtminstone halva det amerikanska folket redan vet, att valfusk (av stora eller mindre dimensioner) förekom. Även här i SVT pumpas denna lögn ut, med stort självförtroende, trots att det räcker med att titta in på FB eller liknande, för att med egna ögon se valfusk och valmanipulation ertappat och filmat. Men svensken, inte minst den borgerliga svensken, vill gärna leva kvar i föreställningen att den amerikansk demokratin är oklanderlig. Att inget kan påverka dess integritet. Ovilja att vakna upp, förklarar det aggressiva försvaret av den officiella ”sanningen” på FB och Twitter, bland företrädare för denna borgerlighet.


Jag varnade i en text innan valet, för att det inte handlade om Trumps och Bidens respektive policys, ur ett snävt perspektiv. Det som stod på spel var friheten som sådan. Yttrandefriheten i synnerhet!


Det vi kan skåda nu, ser jag som en validering av den ansatsen. Bara det att presidenten för världens främsta demokrati, kan nekas sin yttrandefrihet, är något oerhört. Det säger oss att om HAN kan nekas sin yttrandefrihet, då kan ALLA nekas den. Detta måste fungera som ett varningsrop till er alla, oavsett var ni står politiskt, eller hur ni ser på honom som person eller hans politiska gärning.


En ny våg av utrensningar av politiskt oppositionella har tagit fart. Twitter raderade hela 70,000 konton. Många republikanska politiker har blivit avföljda av ca 10 % av sina följarskaror (ett fenomen som observerats länge, där FB/Twitter/YouTube på eget initiativ plockar bort följare). The Heritage Foundation, en konservativ tankesmedja, förlorade 45,000 följare på detta sätt. Och så här fortsätter det.


Det som blir mer och mer uppenbart är att giganterna på nätet: Twitter, FB, Google, Amazon och You Tube agerar i samordnat, nästan som ett oligopol. De hjälps åt att mota bort konkurrenter till varandra. Till exempel som nu senast när Jeff Beezos Amazon tar bort Parler, som är en konkurrent till Twitter och Apple tog bort dem från Appstore på sina iPhones. Även Google Play tog bort appen.


Ingenting ska få hejda detta etablissemangs makt över samhället. Till er som ännu inte har greppat vad globalisering innebär; THIS IS IT! Företag med en global räckvidd, makt och inflytande som gör som de behagar med dina grundläggande rättigheter, utan att NÅGON kan eller vill stoppa dem!


Vi är inte där riktigt ännu, men det vi upplever nu är början på slutet för våra friheter. Viljan att stoppa denna utveckling är bortblåst, med nuvarande styre, men än så länge finns fortfarande möjligheten, vilket Polen har visat. Så länge staten fortfarande finns kvar vill säga. Varför tror ni att dessa globalister och deras betalda hantlangare, som ofta poserar som folkvalda, är så angelägna om att göra sig av med denna statsmakt? De senaste åren har ni fått en liten glimt av hur en politiskt globaliserad värld kommer se ut. Sov bara vidare några år till……..så får ni uppleva den i full blom.


Kom inte sedan och säg att ni inte har blivit varnade!

12 kommentarer

 1. Tack Mons! Tycker precis likadant, efter att länge ha följt politiken – och då inte bara vad mainstream media säger. Några bloggar har jag skrivit om detta, men i Sverige blir man ju hudflängd om man säger något positivt om Trump. Inte ens moderaterna håller numera på republikanerna. Bidén har lovat att höja skatten, hälsat muslimer är välkomna, skall återgå till Parisavtalet och satsa miljarder på klimatet, ge pengar till WHO igen och skicka amerikanska soldater över hela världen. Klart att han måste höja skatten! Det är inte ”America first” precis! Har jag fel?

  Gillad av 4 personer

  • Nej, du har helt rätt! En stor stötesten (i de globalas ögon) som jag inte tog upp, var att Trump vägrat starta nya, mycket profitabla för vissa, krig!

   Gillad av 1 person

 2. Hej

  De möten President Trump haft, vilket samlade hundra -tusentals människor, ingen av dessa möten har orsakade någon skadegörelse. Detta var ”vanliga” människor och inga fasadklättrade. Men en sak kanske man kan säga, dom va lättlurade. Man kan också tillägga att, bara för att man har en Trump keps på sig så betyder inte de att man vill Trump och Trumps anhängarna något gott. Detta lika sant som att, bara för att jag köper en skylt där jag graverar in mitt namn och att jag är journalist, detta betyder inte att jag är journalist utan att jag kan ha vilket annat yrke som helst.

  Väst går nu in i en helt ny framtid, denna nya tid kommer inte vara likt något vi tidigare upplevt. Går det att backa…nej. Det finns en väg och denna väg är enkelriktad.

  Du har rätt i att detta ”val” var större än personerna Trump och Biden, valet gällde ett tankesätt.

  Alla politiker i världen, alla journalister och alla andra osynliga makthavare som har varit inblandade i detta, har mördat och begravt Väst.

  Anette Hall

  Gillad av 4 personer

 3. Återigen, du säger exakt mina åsikter i detta fallet om Trump, samt om svenska folkets åsikter om Trump. Tack! Bara kul att läsa dina bra texter, då jag tycker exakt likadant. Man tror ibland att man är galen, när man hör och ser folks reaktioner på Trump. Jag funderar kan människor här inte tänka själva och man funderar kan ni inte se vad som händer. Jag brukar tänka på msm rapportering av vad Trump ”har” sagt i sina tal etc. Där en enkel koll på hans tal i video säger ofta raka motsatsen till vad han rapporterats sagt. Med andra ord riktig fake news. Ständigt falsk rapportering från vad han sagt och har för åsikt, för att medvetet illvilligt rapportera om Trump. Det är helt skandalöst och skrupelfritt hur svensk media (även all msm) rapporterat om honom och hans politik. Detta skrämmer mig, jag håller med om det mesta av Trumps sakpolitik. Men även om jag inte skulle hålla med om allt, är det en demokratisk princip hos mig att i ett demokratiskt land rapporterar media vad som sagts och försvarar yttrandefriheten. Men det är helt sanslöst, större delen av media rapporterar falskt. När journalister i fria demokratiska länder gör detta, förstör man demokratin. Men därför förstår jag att de flesta svenskar inte förstår Trump, de får bara höra riktig fake news.

  Jag är precis som du djupt oroad över konsekvenserna av alla falska narrativ och falsk media rapportering, samt msm propaganda för vänsterliberal politik. Nu censureras fria röster till höger om politiken. Globalismen skrämmer och det är upp till kamp för att göra skillnad. Det behövs mer handling och aktivism. Jag skulle aldrig få för mig att läsa Aftonbladet och ge dem klick och därmed pengar. Samt jag har raderat Instgram, Twitter och skulle aldrig få för mig att använda Google som sökplats längre. Men det är fortfarande svårt att ta bort all vänsterliberal social media, då många fortfarande saknar bra alternativ praktiskt. Tex nu i coronatider är det svårt att använda videosamtal annat än i Messenger facebook, då familj/släkt har det. Så högern behöver promota ett starkt socialt nätverks paket alternativ. Allt från en konservativ/fri mobiltelefonplattform istället för Apple och Google. Samt alternativ till facebook (messenger) samt alternativ till Twitter. Ett helt socialt nätverk paket alternativ behövs och kommuniceras ut till fria människor. Hoppas och tror att det kommer komma.

  Mvh Niklas

  Gillad av 3 personer

  • Men, du vet: Great minds think alike…..

   Ja, som du skriver, lögnerna om Trump har varit förbluffande. Inte bara vad som direkt felöversätts, utan även hur man fultolkar allting. För SVT/SR är värnandet av sin egen nation = rasism. Lika rättigheter/skyldigheter = rasism. Älska sitt eget land = att hata andra. Och så fortsätter det! Men svensken är redan för marinerad i detta strunt, för att genomskåda när det appliceras på Trump. Man ser selektivt och lyssnar bara på vissa etnogruppers självutsedda representanter som är riktiga gnällmaskiner som oupphörligt maler på med offermentaliteten.

   Parler var tydligen ett bra och växande alternativ till Twitter, men det har Big Tech kanske redan krossat. Det är med andra ord behäftat med en del svårigheter att etablera helt fria alternativ!

   Gillad av 1 person

 4. I går efter en trevlig middag började en person att ösa sitt hat över Trump. De övriga höll med och det var ingen hejd på de fula angreppen. Jag ensam, som beundrar honom, opponerade mig och blev helt utskälld för mina åsikter. Jag insåg då hur hjärntvättade dessa människor blivit genom MSM. Okunskap och fördomar gjorde dem så aggressiva och totalt oemottagliga för mina argument. Denna gång var det riktigt skrämmande. Därför kändes det så bra att läsa din utmärkta artikel. Jag känner många som inte vågar stå för sina åsikter och bara håller tyst, men det klarar inte jag, trots att jag blir illa åtgången.

  Gillad av 4 personer

  • Bra att du står upp för vad du står för, men man ska inte behöva bli utskälld av sina vänner över politik. Tråkigt för dig!

   Jag har samma upplevelse, fast på nätet då. Har inte haft några sociala träffar senaste tiden, pga. Covid (ingen pik….mest det att jag har sårbara personer i min närhet). Personer, till höger, som jag har ansett vara sansade och vettiga tappar allt och far ut i tirader om Trump och alla som stödjer eller har stöttat honom. Helt obalanserat. Kan bara tolka det som att indoktrineringen har varit synnerligen framgångsrik när det gäller honom.

   Gillad av 2 personer

   • Tack för din respons!
    Ibland tvivlar man på sig själv och behöver lite ”stöttning”.
    Jag bor på Nockebyhus seniorboende, där de boende får träffas på behörigt avstånd. Inga gäster utifrån.

    Gillad av 1 person

 5. Vänsterfanatikerna har bildat en religiös sekt, som håller på att ta över väst. Ingen nyhet, de började med att ta över universiteten, media och kulturen. Från universiteten infiltrerades alla myndigheter och kyrkan av kulturmarxism. Så vad göra? Det beror på vad militären gör i USA, om några vägrar skjuta medborgare på uppmaning av kommunisterna är inbördeskriget igång. Och det lär sprida sig till övriga länder.

  Gilla

 6. Twitters motivering till varför de stängde ner Trumps konto, ger en inblick i deras förvridna världsbild (alternativt; deras krystade sätt att motivera något som de vet inte går att motivera. Take a pick!)

  De hänvisar till två tweets från presidenten, som lyder:

  “The 75,000,000 great American Patriots who voted for me, AMERICA FIRST, and MAKE AMERICA GREAT AGAIN, will have a GIANT VOICE long into the future. They will not be disrespected or treated unfairly in any way, shape or form!!!”

  och

  “To all of those who have asked, I will not be going to the Inauguration on January 20th.”

  Twitter skriver att dessa tweets bryter mot deras policy att man inte får ”glorifiera våld”. Deras motivering är uppdelad i punkter. Låt oss titta på dem:

  – Eftersom Trump inte kommer deltaga i ceremonin så de-legitimerar han därmed valet, säger Twitter. Ja, han har varit tydlig med att han inte anser valet vara legitimt, men vad har detta med att glorifiera våld att göra? De skriver vidare, att eftersom han är tydlig med att han inte kommer deltaga, så kan detta uppmuntra dem som vill bruka våld, då dessa personer då vet att han inte kan bli skadad. Detta är otroligt långsökt. Det kan inte tänkas att han inte vill deltaga eftersom 1) Han anser valet illegitimt 2) Valprocessen var oerhört smutsig och Biden har sagt saker som att han skulle ha gett Trump stryk. Bokstavligen alltså. Inte så trevligt att sitta bakom honom när han svärs in då kanske?

  – Att Trump använder ordet ”patrioter” innebär, enligt Twitter, implicit stöd för dem som stormade Kapitolium. Ytterligare en mycket långsökt tolkning. Han skriver i tweeten att de 75 miljoner amerikaner som röstade på honom är patrioter. På vilket sätt detta innebär att han också anser att den lilla folkhop som stormade Kapitoleum, även de är patrioter genom sina handlingar, förblir oklart. Sannerligen väldigt oklart! Vad man troligen egentligen vill ha sagt här, är att patriotism som sådan är farlig.

  – Att Trump skriver att hans väljare kommer ha ”en enorm röst, långt in i framtiden”, innebär enligt Twitter, att han inte avser tillåta ett fredligt maktskifte. Även detta, ytterst märkligt. Vilken politisk ledare vill inte att hans politiska rörelse ska få en långvarig effekt in i framtiden och att hans tankar ska dröja sig kvar i medborgarnas sinnen?

  Det är alltså så här Twitter har valt att rättfärdiga sitt övergrepp på presidentens yttrandefrihet! Antingen har de, som sagt, en fullständigt skruvad världsbild, eller så tror de att de kan komma undan med en så här krystad motivering eftersom de anser att vi alla är dumma i huvudet!

  https://blog.twitter.com/en_us/topics/company/2020/suspension.html

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s