Margot Wallström vägrar förstå orsaken till terrordådet i Nice!

DEBATT

Så har Margot Wallström trampat fel ännu en gång. Nu under SVT:s ”Terror-i-Nice special”. Hon beskriver ursprunget till den muslimska terrorismen som; fattigdom, att unga känner hopplöshet, känner sig orättvist behandlade och generellt sociala- och ekonomiska klyftor! Kan vår utrikesminister vara så här aningslös? Eller förmedlar hon medvetet världen genom sina vänsterglasögon? Troligen är det en blandning av båda faktorerna. När det gäller den medvetet sneda beskrivningen av världen så är denna typisk för hur politikerklassen idag försöker bedra sina väljare när det gäller hur man ska förstå centrala processer i samhället. Här finns det ett skriande behov av ärliga och orädda politiker som talar öppet om, som i detta fallet, islam och muslimsk terrorism.

Ursprunget till det muslimska jihadkrig som Västvärlden har utsatts för de senaste decennierna, och som eskalerar allt mer, står inte att finna i fattigdom eller att någon invandrare känner sig orättvist behandlad. Detta är den typiska vänstervinklingen, som syftar till att skuldbelägga västvärlden för det som vi själva utsätts för. Lösningen är enligt Wallström och alla andra socialister, mer och åter mer ekonomiska transfereringar, mer krypande för sekteristernas krav och obefintlig efterfrågan på muslimsk självkritik.

Istället är det givetvis så att den muslimska terrorn mot väst inte har någonting som helst med fattigdom att göra. Angriper fattiga från andra kulturer och religioner också väst med sådana här våldsdåd? Massmördar fattiga vietnamesiska eller hinduiska invandrare till Europa fransmän, belgare eller britter? Om inte, så var ligger då logiken i Wallströms resonemang?

Är det inte istället så att väldigt många av de ledande personerna i Mellanösterns och Europas terrorgrupper är välutbildade och välbeställda män? Är det inte till och med så att många av ensamvargarna är studenter eller etablerade akademiker? Den doktor som dog i sitt försök till självmordsdåd mot flygplatsen i Glasgow 2007 är bara en av många akademiker som har radikaliserats. Islamisk terror verkar vara en medelklassjukdom.

Den är inte knuten till en särskilt utsatt etnisk grupp. Detta kan vi konstatera genom att beakta de många våldsamma västerländska konvertiterna. Driver fattigdom även dem, skulle jag vilja fråga Wallström? Kopplingen till fattigdom är helt och hållet  politiskt inbillad i vänsterkretsar.

Inte heller i ett större perspektiv är fattigdom en avgörande faktor. Den största sponsorn av radikal islam och terrorism är den mycket rika staten Saudiarabien. Dess ortodoxa elit gör allt för att underblåsa radikaliseringen av muslimer i Europa. På vilket sätt är fattigdom en faktor i deras agerande?

Istället ska orsakerna till det jihad som vi nu utsätts för sökas i de muslimska heliga texterna som befaller religionens följare att dominera andra grupper och sprida islam med svärdet i hand. Vidare ska man söka svaret i diskrepansen mellan den inbillade muslimska överlägsenheten och den miserabla politiska verklighet som den muslimska världen befinner sig i idag, med anledning av intellektuell-, vetenskaplig-, social- och följaktligen ekonomisk stagnation. Här hjälper inga biståndsmiljarder i världen. Bara en insikt om vad som har gått fel, som resulterar i en reformation av islam och en separation mellan religion och stat. De som plågas av denna förlorade ställning som politisk maktfaktor är inte de fattiga i Egypten eller de vilsna ungdomarna i Tensta. De som verkligen plågas av denna förlust av prestige är ledande och rika i Mellanöstern, de utbildade och historiskt ”medvetna” hemma och i exilen, som längtar tillbaka till en svunnen tid, men som inte förstår varför den är svunnen. De lockar halvkriminella och rotlösa unga invandrare som inte finner sin plats i ett normlöst mångkulturellt samhälle, med en roll, ett syfte och en tillhörighet. Fattigdom i sig orsakar inte terrorism. Dagens jihad har orsakats av rika muslimer som inte kan acceptera islams misslyckande!

24 kommentarer

 1. Wallström är en mycket farlig människa, och nu kan man också ana hur det kommer att bli när Sverige har en röst i säkerhetsrådet: mer undfallenhet gentemot islam, en i alla stycken mycket obehaglig och tragisk utveckling

  Gilla

 2. Hade Margot Wallström haft ett uns av din klokskap hade vi haft en riktigt hyfsad utrikesminister.

  Gilla

  • Tack Birgitta! Ja, det hade jag inte tackat nej till! Rösta på Borgerlig Framtid och kryssa mig så blir det kanske så 😉

   Gilla

 3. Grundorsaken till världens alla eländes eländen är framför allt krig – och krig kan stoppas (det är inget aprilskämt).

  ALLA PÅGÅENDE KRIG I VÄRLDEN KAN STOPPAS FÖR GOTT INOM MAX TRE MÅNADER

  De globala oligarkerna = de 13 finansfamiljerna och deras medlöpare – som styr = vanstyr världen ekonomiskt = politiskt – sedan mer än 100 år tillbaka – har överst på sin agenda att i all oändlighet torgföra att det finns brist på pengar. Det har dom ju lyckats bra med – därför att brist på pengar – kan nog sägas vara den allt överskuggande och världsomspännande ”religionen” i världen i dags dato. Såväl på individnivå som på nationsnivå osv.

  Men alla principer har undantag – och undantaget från brist på pengar är pengar till krig. Historiskt så har det aldrig varit något bekymmer med det – och än mindre är det så i dags dato.


  Varför ?

  Tja… – följer hen pengarnas väg så upptäcker hen att det är samma oligarker som direkt eller indirekt sponsrar krig – som tillverkar vapen och ammunition till båda sidorna i alla krig – och tjänar multum med slantar på det.

  Alla pågående krig skulle avslutas inom max tre månader – ifall oligarker ej höll igång dem. T ex krigen i Mellanöstern – som kontinuerligt har pågått sedan 1940-talet.

  Kommer det att ske inom överskådlig tid ?


  Jag är halvvägs 150 år LivsErfaren – och kommer med en dåres envishet att så länge som jag fortfar att andas att torgföra att brist på pengar är en ren bluff – som bör förpassas dit där den hör hemma = soptippen. Jag har ett blogginlägg om det som jag har namnat: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV – ELLER ?”

  Gilla

 4. Läs ”Oheligt krig” av Loretta Napoleoni, utgiven på Leopard Förlag 2004! Napoleoni anser att islamismen inte har något med religion att göra, utan styrs av strikt ekonomiska intressen. Religionen tjänar bara som motiv för rekrytering. Och titta vilka som står bakom! Napoleoni har följt upp med ”Därför kan IS inte stoppas” (som jag inte har läst). Hennes slutsatser kan ibland verka kontroversiella, men hon är en ögonöppnare och tillför kunskaper som är bra att ha med i bagaget

  Gilla

  • Med all respekt för hennes argumentation, så anser jag det vara nonsens! När de bygger hela sin samhällsmodell efter Muhammeds exempel så kan man inte påstå att deras projekt inte har med islam att göra.

   Gilla

 5. Du glömde påpeka, att chilenska och andra kristna flyktingar inte heller använt bombbälten.

  Jag väntar på något från dig om Erdogan, Fethullah Gülen, retroaktiva lagar om dödsstraff, 2745 avsatta domare och Turkiets ansökan om medlemsskap.

  Dessutom kan du väl skriva något om Margots åsikter om militärkupper mot demokratiskt valda regimer.

  Om t.ex. Werner von Fritsch hade haft mer vett i huvudet och åren 1934-38 hade kunnat genomföra en sådan, hade hon idag haft möjlighet att beklaga det demokratiska lyckorike vi då gått miste om.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Werner_von_Fritsch
  Chef der Heeresleitung, 1 februari 1934 (under president Hindenburg), avsatt genom intriger feb 1938.

  Det var ju en lagligen tillsatt regering därnere. Efter demokratiska val: ”Rösta på mig, så slipper ni rösta mer!”

  Gilla

  • Ja, men jämförelsen haltar lite med tanke på att nazisterna aldrig fick en majoritet och skulle styra i koalition. När de sedan utlyste undantagstillstånd och gjorde detta permanent så att säga så hade de inte ens ett folkbeslut bakom sig. Erdogans AKP å andra sidan har vandrat vägen mot diktatur med åtskilliga solida folkmajoriteter bakom sig. Här kan man ha fog för att säga, tragiskt som det är, att folket verkligen vill ha denna utveckling. Eller hur?

   Gilla

 6. I så fall skulle romerna vara terrorister och begå hemska dåd. De lever verkligen i utanförskap och fattigdom

  Gilla

 7. En mycket artikel!

  Margot Wahlström säger att vi ska bekämpa fattigdomen för att förhindra terrordåd. Betyder det att SÄPO nu har 250.000 svenska fattigpensionärer under hårdbevakning?

  Det är en seglivad myt som politiker och massmedia sprider och har spridit under lång tid att radikala islamister är fattiga, lågutbildade och lever i utanförskap. Denna myt slås det hål på i artikeln från nedanstående länk.

  http://www.sydsvenskan.se/2015-03-15/kalifatets-guldgossar

  Gilla

  • Tack för att du tar upp artikeln från Sydsvenskan, Paul! Den förtjänar att spridas, och spridas igen. Skulle gärna se Wallströms ansiktsuttryck efter att först ha läst Mons K:s eleganta sågning och därefter dina kommentarer, inkl länken.

   Gilla

 8. En mycket bra artikel!

  Margot Wahlström säger att vi ska bekämpa fattigdomen för att förhindra terrordåd. Betyder det att SÄPO nu har 250.000 svenska fattigpensionärer under hårdbevakning?

  Det är en seglivad myt som politiker och massmedia sprider och har spridit under lång tid att radikala islamister är fattiga, lågutbildade och lever i utanförskap. Denna myt slås det hål på i artikeln från nedanstående länk.

  http://www.sydsvenskan.se/2015-03-15/kalifatets-guldgossar

  Gilla

 9. På franska nyheter hörde jag att terroristen hade överfört € 100,000 till sin bror i Tunisien dagen före dådet. Fattig?

  Gilla

 10. […] Hermansson lär ha ångrat det talet, men det spelar inte så stor roll. Det är egentligen inte hyllningen till Stalin som är det som skrämmer mest utan det är vänsterns obekymrade relation till sanningen. Den är lika giltig i dag, som när Hermansson höll sitt tal. Blåljugandet, som att påstå att Stalin var en genial vetenskapsman, är inte lika vanligt, eftersom risken finns att man får äta upp den sortens lögner. Däremot är det vanligt att man anger fel orsaker till skrämmande händelser, exempelvis terrordåd. Margot Wallström ljög på känt politikermanér nyligen om orsakerna till terrordådet i Nice. Bloggaren Mons Krabbe skriver: […]

  Gilla

 11. Här följer för er kännedom ett brev som jag har skickat idag till utrikesminister Margot Wallström.

  _____________________________________________

  I SVT:s ”Terror-i-Nice special” säger du att orsaken till den muslimska terrorismen är fattigdom och utanförskap. Betyder det att SÄPO nu har 250 000 svenska fattigpensionärer under hårdbevakning?

  Att de muslimska terrordåden har med fattigdom och utanförskap att göra är en seglivad myt som politiker (däribland du) och svensk massmedia sprider och har spridit under lång tid. Artikeln från Sydsvenskan från en av nedanstående länkar slår hål på denna myt. Många radikala islamister lever inte i utanförskap, är inte fattiga och har hög utbildning.

  Problemet med den muslimska terrorismen är islam. De som ansluter sig till IS, Al Qaida, Boko Haram och liknande grupper är till hundra procent muslimer. De tror på islam och agerar efter vad som står i Koranen. Det finns inga icke-muslimer som ansluter sig till dessa grupper.

  Det är dåligt att du som utrikesminister inte har satt dig in i vad islam och islamiseringen av västvärlden innebär. I vilken värld och verklighet lever du i?

  Jag håller med den slovakiske premiärministern Robert Fico och hans socialdemokratiska regering som tar avstånd från islam. Att socialdemokraterna i Sverige skulle börja uttrycka islamkritiska åsikter och likt den slovakiska s-regeringen föreslå ett stopp för muslimsk invandring till Sverige har jag inget hopp om att ni kommer att göra. Då hade ni förlorat röster från muslimska väljare. Inte heller kommer ni att föreslå omfattande repatriering av islamister från Sverige.

  Här följer källor och andra intressanta länkar. Jag hoppas du vill ta dig tid och lyssna på vad en före detta muslim säger om islam i videoklippet från Youtube.

  http://www.sydsvenskan.se/2015-03-15/kalifatets-guldgossar

  https://www.theguardian.com/world/2015/mar/21/british-medical-students-syria-isis

  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/slovakia-wants-to-stop-muslim-migrants-from-entering-a6803811.html

  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/islam-has-no-place-in-this-country-says-slovakian-prime-minister-weeks-before-it-takes-over-eu-a7052506.html

  https://detgodasamhallet.com/2016/07/15/kriget-kommer-narmare/#more-4681

  https://monskrabbe.wordpress.com/2016/07/15/margot-wallstrom-vagrar-forsta-orsaken-till-terrordadet-i-nice/

  Paul Nilsson

  Gilla

 12. Det är mycket Margot inte förstår.

  Fast hon kanske INTE VILL förstå.

  Den som anstränger sig att försöka förstå hamnar nämligen lätt i slutsatser som är allt annat än PK-aktiga. Och då kan det politiska karriären vara i fara. I alla fall om man försöker sig på att göra karriär i något av de partier som ingår i den s k sjuklövern i vår svenska riksdag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s