Jag ställer upp som kandidat för Nya Listan i kommunalvalet 2014

Det här blir ett litet avbrott från den vanliga dieten av säkerhetspolitik, historia och religionsfrågor på denna blogg. Jag har blivit kontaktad av ett lokalparti här nere i Vellinge, Nya Listan, om att ställa upp i kommunalvalet för deras räkning, vilket jag har accepterat.

Min målsättning med denna kandidatur är att verka för att Skanör, centralorten på den vackra Falsterbohalvön, ska ryckas upp ur sitt slumrande tillstånd. Nyckeln till detta är att revitalisera centrum och att finna attraktiva tillfartsmål på Näset även under vintermånaderna. För att uppnå detta vill jag att kommunen satsar på ett konstmuseum i anslutning till Skanör, som genom attraktiva vandringsutställningar och en spännande utformning sätter Skanör-Falsterbo på kartan hela året om. Detta skulle gynna inte bara näringarna här nere utan även ge hela samhället ett kulturellt lyft.

Som förälder till en son på Skanör-Falsterbo Montessoriskola har jag ett växande intresse för skolfrågor. Det är min uppfattning att kommunen ska verka för att privata alternativ ska ha möjlighet att växa. De kommunala skolorna i Vellinge håller bra kvalitet, men synsätten på hur våra barn ska utbildas skiljer sig och en kommun som Vellinge ska kunna ge tillväxtmöjligheter för alla dessa alternativ.

Som född och uppvuxen i Skanör så har jag tidigt lärt mig att uppskatta de estetiska och kulturhistoriska värdena i Vellinge, som jag ser som själva förutsättningarna för kommunens attraktivitet och möjlighet att utvecklas i framtiden. Det pågår centrumutvecklingsprojekt för både Skanörs och Vellinges centrumkärnor, men dessa brister i att de inte ser sambandet mellan kulturmiljön och den trivselfaktor som denna leder till och möjligheten för verksamheter att dra till sig kunder och kunna blomstra. Jag vill se ett Vellinge som växer i harmoni  med och tack vare sin kulturhistoriska särprägel.

Moderaterna har anställt en projektledare som sätter tillit till evenemang, som redan existerar eller som till sin natur vänder sig till de som redan bor här och således inte bidrager till att föra besökare till kommunen. Åtgärder måste sättas in för att aktivera kommunen, särskilt under de vintermånader som är så viktiga för att åretruntverksamheterna ska överleva. Skanörs hamn har en stor potential och måste utvecklas på ett sätt som ger fler än båtägare tillgång till verksamhetsytor. Centrumområden som idag nästan helt ägs av kommunen bör säljas över till privata aktörer för att öka investeringsvilja och kreativitet.

Jag vill också, som jag sade i inledningen, verka för att kommunen satsar på ett konstmuseum av hög kvalitet som kan dra besökare året runt, både genom en tilltalande utformning och ett kvalificerat innehåll. Förebilden är det danska Louisiana som även det ligger på distans från tätorten. Utställningarna ska kunna bestå av vandringsutställningar där museet kan fungera som en filial till Malmö Museum.

Om det jag har skrivit ovan känns som en vision för er, rösta då på Nya Listan i kommunalvalet 2014 och kryssa Mons Krabbe!

Låt oss se möjligheterna för utveckling på Näset och satsa på en framtid där samhället lever året om!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s