Moderaternas svek mot Sverige!

Moderaternas konsekventa vägran att utmana vänstern om regeringsmakten är ett stort svek mot Sverige. Detta svek grundar sig i en cynisk beräkning; nämligen att om vänstern får köra Sverige tillräckligt mycket i botten, så är vägen till makten 2018 utstakad. Priset; att landet går till kråkorna, anser man tydligen vara rimligt. Är detta vad vi ska förvänta oss från dagens höger?

Redan hösten 2014, när extraval låg nära till hands, hade Alliansen ett övertag i opinionen och skulle mycket väl ha kunnat ta tillbaka makten direkt. Sedan dess har Anna Kinberg-Batra, som ledare för moderaterna passat på varje tillfälle att fälla regeringen. Kinberg-Batras egna ord har varit att ”Löfven får reda ut sin egen röra”. Bortsett från det helt felaktiga i påståendet att socialdemokraterna ensamma bär ansvaret för migrationskrisen, med Reinfeldts migrationspolitiska inviter till omvärlden i åtanke, så finns den rent moraliska aspekten på att man som landets största politiska opposition anser att man inte har ett ansvar för att ersätta en inkompetent regering och föra landet på rätt köl igen.

Migrationsfrågan är dessutom, som bekant, bara en av många punkter där vänsterregeringen har fallerat. Man tar inte till överord om man konstaterar att nuvarande regering är den sämsta i modern tid. Den har allvarligt skadat våra relationer med omvärlden, förvärrat det ekonomiska läget, skapat inre slitningar i samhället och förvandlat Sverige till ett stående skämt i internationell media.

Istället för att utmana denna inkompetenta regering som kör landet ner i diket, vill alltså Kinberg-Batra vänta, vänta och vänta lite till. Hon kalkylerar med att folket kommer strömma till moderaterna 2018 när vänstern har gjort så mycket skada som möjligt. Detta cyniska spel med oss alla som insatts är djupt omoraliskt och inte värdigt en statsministerkandidat!

Om hon drömmer om att få egen majoritet med alliansen, så kan hon sluta upp med det, då den treblocksverklighet vi har är här för att stanna. Inget block kommer få egen majoritet under de närmast kommande valen. Därför är att bara att ställa in sig på att samarbeta, åt det ena eller andra hållet. Det enda moderaterna har att vinna på att inte utmana Löfven i samband med nästa budget eller helt enkelt genom en misstroendeförklaring när helst den vill, är möjligen skillnader i valresultatet på några få procentenheter mellan nu och 2018. Istället ska vi behöva lida under det rödgröna vanstyret i ytterligare två och ett halvt år. Att moderaterna kör en kampanj på internet med namnet ”Sveket” om Löfvens svikna vallöften är inte lite ironiskt, med tanke på att deras eget svek mot väljarna får Löfven att framstå som amatörmässig.

9 kommentarer

 1. När det gäller negativa egenskaper anser du alltså Stefan vara amatör. Anna är då tydligen proffs. Moderaterna sviker Sverige och Stefan är sämre än vänster-esset Håkan. Jag tror Jonas har hackat din blogg! Byt lösenord!

  Förlåt kommentaren, men jag kunde bara inte låta bli.

  Gilla

  • Ha ha….ja det var kanske lite roligt! Men Stefans regering består av mer än honom själv. Det gäng han har samlat runt sig, Magdalena ”pengarna är borta” Andersson, Åsa ”bottenfärg” Romson, Gustav ”Arlanda-Brommalinjen” Fridolin, Mehmet ”jihad” Kaplan osv, är tveklöst det värsta i modern tid!

   Gilla

 2. Sossarna försöker resa sig ur askan och dom mest förvirrade ministrarna syns knappt nu mer. Frågan är om inte Löfven kommer att lyckas vända ekipaget innan valet 2018. Många kommer fortfarande att minnas vad Reinfeldt ställt till med vad gäller kaoset i migrationsfrågan. Batra kanske missar sin chans?

  Gilla

  • Ja, så tänker jag också. Centern kanske deltager i en S-regering istället om dom inte kommer överens med resten av de borgerliga om invandringen. AKB kanske slänger bort sin chans?

   Gilla

 3. Den ideologiska kartan är en triangel, hörnen är socialism, liberalism och konservatism. Se denna bild i all jämförelse av vad som händer och vilka allianser som bildas över tiden.
  Att tro att konservativa ska få majoritet över de andra 2, de som skapat dagens multikulturella samhälle, utan en enorm kraftansträngning är inte troligt.

  Gilla

 4. M har problem med sin trovärdighet, hela partistyrelsen andas fortfarande gammal FR ”ideologi”.
  Genom oskickligt agerande har man åsamkat M ett ras i röster och dessa eminenta partistrateger vill man alltså ge förnyat förtroende nu?

  M sviker framför allt de borgerliga värderingarna som dess väljare röstar på, genom att bl.a. vurma för en ohämmad invandring har man sopat manegen för enorma transfereringar från privat till offentlig sektor, ”M, det nya arbetarpartiet” jojo

  Innan det sker en ordentlig utrensning i partitoppen så är det same-same-but-different, intressant dessutom är varför gräsrötterna inom M inte mäktat med denna utrensning ännu (säger väl en del om partiets potens)
  / @handklaver

  Gilla

 5. By the way;

  HÄLSAN ÄR EJ ALLT – MEN UTAN HÄLSAN FÅR ALLT ANNAT UNDERORDNAD BETYDELSE – ELLER ?

  Så det är mer än lite märkligt att inget av de befintliga riksdagspartierna i Sverige har god folkhälsa överst på sina agendor. Inget parti utanför Riksdagen har det heller – vad jag vet.

  Men undantagen bekräftar principen – och nu finns Hälsopartiet – som bildades ca en månad före valet 2014. Jag gillar deras agenda – som även innefattar att överföra rätten att nyproducera pengar från affärsbankerna till Riksdagen via Riksbanken.

  Näst efter god hälsa – så är vem som står för nyproduktionen av pengar det viktigaste av allt – för att Wi i Sverige skall kunna få uppleva en renässans av den svenska välfärden. Pengar = makt – och om hur att för gott bryta den i dags dato hart när enväldiga makten för affärsbankerna att nyproducera pengar – i mitt blogginlägg: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV – ELLER ?”

  Suveräna Pengar = digitala ”sedelpresspengar” i lämplig mängd – som Riksdagen rekvirerar från Riksbanken till sina budgetunderskott – när det är underskott i nationalbudgeten – p g a nödvändiga infrastrukturinvesteringar, social välfärd osv. Detta som alternativ till ”eviga” skatte- och avgiftshöjningar.

  Det finns ingen risk för oönskad inflation eller urholkat penningvärde i detta – så länge som arbetslösheten ej går under tre procent. Den svenska öppna arbetslösheten är för närvarande ca 7,5 % + en eller annan dold procent.

  Brist på pengar-tänket är helt enkelt grundorsaken till alla världens eländes eländen – som jag upplever det.

  Det går ej att lösa ett problem med samma tänkesätt som skapade problemet. Det är omöjligt.

  Så dags snart för att släppa taget om den världsomspännande ”religionen” brist på pengar – eller ?

  Gilla

 6. Varför anstränga sig, om alternativet är sådant att man kan få vara med om att se Stefan Löfven och hans regeringskolleger vara i färd med att regera ”ihjäl” sig? Att se denna koalitionsregering bestående av S och MP bete sig och spela på klaveret likt en kraftigt berusad amatörpianist, som blott förmår demonstrera tondövhet och taktlöshet.

  Att hela tiden lämna SD utanför alla överenskommelser är en strategi som enklast kan beskrivas som en rad på varandra följande pyrrhussegrar.

  En sådan pyrrhusseger till och både S och MP riskerar att bli så allvarligt skadeskjutna, att de nog får svårt att erhålla förnyat regeringsförtroende i samband med nästa riksdagsval.

  Så varför skulle den borgerliga alliansen anstränga sig? Bättre att hålla sig undan maktens köttgrytor och slippa få den vita kostymen nedfläckad av stekfett och stekos.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s