Medborgerlig Samling är medborgarnas nya förkämpe!

DEBATT

Borgerlig Framtid hade den 15-16 oktober en extrastämma där vi bland annat bytte namn till Medborgerlig Samling. Det nya namnet välkomnas av mig då det indikerar att vi är en gräsrotsrörelse som vänder oss mot en verklighetsfrånvänd politikerklass vanskötsel av landet. Vårt parti är en medborgarnas resning, med krav på lyhördhet gentemot medborgarna, en god förvaltning av landets intressen och ett slut på agendadrivna statliga medier som ”sorterar och värderar” vad medborgarna ska få ta del av för nyheter och information. Vi eftersträvar en förnyelse och en revitalisering av en demokrati som har börjat ätas upp inifrån!

Vi har idag en politikerklass som har drivit den representativa demokratiska tanken flera steg för långt, till den punkt där de inte längre lyssnar på väljarna, utan istället försöker tvinga på dem sina skruvade visioner, som inbegriper en nedmontering av de grundläggande värden som den västerländska civilisationen har byggt sina framgångar på, för att istället göra plats för vidskepelse och förtryck, i syfte att skapa ett ”inkluderande samhälle”. Personligen så vill jag gärna verka exkluderande i relation till de rent av medeltida värderingar som nu försöker trycka undan frukterna av upplysningen i vårt land. Medborgarna som invänder mot denna nedmontering betraktas som mindre vetande barn som kräver uppfostran.

Idén bakom den representativa demokratin var att politikerna som valdes var kunniga personer som skulle få mer tid att förkovra sig i till exempel nationalekonomiska processer och hur relationerna med utlandet skulle hanteras och på så vis kunna föra medborgarnas talan. Det är dock inte vägledning inom sådana områden som dagens uppfostrande attityder gentemot medborgarna syftar till.

Nej, istället handlar det om uppfostran inom frågor som hur medborgaren ska se på sin kultur och hur dennes värderingar bör se ut. Politiker- och medieeliterna vill tala om för plebejerna vad som är god moral! De som knorrar och vägrar att låta sig bli indoktrinerad i att uppenbar omoral är god moral, såsom att vi ersätter upplysning med vidskepelse eller att vi låter folk svälta ihjäl nere i Afrika eller dö i onödan av sjukdomar bara för att vi ska kunna ta hand om uppenbarligen överåriga män som om de vore små föräldralösa barn!

De som vågar sticka upp och se omoralen i den av politikerklassen dikterade moralen bankas bestämt ner i marken igen. Denna ”värdegrundsdemokrati” osar av fascism, när vi har en stat som dikterar vad du ska tänka, ett kompakt tryck mot alla som opponerar sig och gäng av råskinn som flyger på dem som inte fattar piken.

Medborgerlig Samling ställer sig starkt i opposition till denna utveckling. Vi vill skapa en riktig högerrörelse, som inte går i vänsterns ledband, såsom dagens ”allians” gör. Vi vill bryta med vänstertänkandet som till den grad genomsyrar samhället att alla lösningar på de problem som vi står inför är fullständigt låsta på grund av ideologiska hämningar. Som en konsekvens av detta har vi skapat ett rationellt grundat högerparti som fattar sina beslut på grundval av evidens. Vi tror att detta kommer ingjuta en ny glöd i en höger vars flamma idag har slocknat!

13 kommentarer

 1. Låter mkt bra! Samhällsklimatet måste radikalt ändras, och vi måste dessutom se till att vårda vår demokratiska värdegrund, och inte blanda upp den med vidskepligheter..

  Gilla

 2. I partiets presentation på nätet framgår det att medborgerlig samling inte genomskådat världshistoriens största vetenskapliga bluff: det så kallade klimat”hotet”.

  Jag ser detta som ett tecken på (häpnadsväckande) obildning inom ett område där partiets miljörepresentant (förmodar jag) uttalar sig. Detta gör att stödjande av partiet blir omöjligt för min del.

  Det är ganska lätt att få reda på ett och annat vad angår klimathistorik och klimatforskning, t ex här (jag tror upphovsmannen är bekant för dig):

  https://peterkrabbe.wordpress.com/2014/11/27/kommer-falsarierna-kring-agw-hypotesen-att-innebara-slutet-pa-klimatdebatten/

  och här:

  https://wattsupwiththat.com

  och här:

  http://www.klimatupplysningen.se

  m fl t ex: http://www.climatedepot.com, http://www.climatedepot.com, http://notrickszone.com

  Gilla

 3. Helt rätt. Det behövs en ny orädd spelare i det blå-gröna laget. De spelare som oftast gillas av publiken är de som aldrig tvekar att sätta in en tackling på sina motståndare. En som står upp för lagets spelide och inte byter spelstil bara för att han/hon får kritik i nån tidning. En spelare som alltid har siktet mot målet och inte låter sig tryckas ut i hörnorna av sina motståndare. Speciellt om det är en kaxig nykomling. Kör hårt så har ni mon röst.

  Gilla

 4. Jag ser tre hinder för mig att bli medlem:
  1. Sverige bör lämna EU och överstatlighetsprojektet
  2. Sverige bör inte gå med i NATO av samma skäl
  3. Klimatfrågan och dess överdrifter som eliten tjänar multum på

  Annars, hatten av!

  Gilla

  • EU-ivern hos Medb.samling hindrar mig oxå ta steget ut oxh bli medlem. EU är ju kärnan i globalismen. Sudda ut alla nationsgränser..radera ursprungsbefolkningen..jag gilla mkt hos er, men varför i all världen stödjer ni eu? Ni behövs..det är synd.

   Gilla

   • Ja, det är riktigt synd.
    Det finns i dagsläget inget parti som vill bryta detta destruktiva spel som pågår bakom kulisserna på hög nivå.
    Det ska finnas ett värde i att ha ett medborgarskap i en nation. EU förintar detta.
    Det borde räcka att medborgarna förbinds i nationaliteten som minsta gemensam nämnare; vi behöver inte en identitetspolitik som i stället förintar ett enigt samhälle inifrån. Se bara på Black Life Matters, se på vem/vilka som ligger bakom och vad de har åstadkommit. Individuella och medborgerliga rättigheter är en helt annan sak.

    De gamla sossarnas politik har ironiskt nog krattat manegen för Soros och Co. Välfärdsstaten raseras och the survival of the fittest gäller nu även här. Finns det något hopp för detta land? Jag vet inte. Men jag vill ha ett klokt parti att lägga min röst på!

    SD är inte ett alternativ, jag vill inte stötta invandrarhatiska typer som inte förstår skillnaden mellan arbetskraftsinvandrare, kvotflyktingar och de individer som tar tillfället i akt och utnyttjar ett, från högre ort dirigerat, asylrättssystem.

    Gilla

   • Personligen så vill jag ha frihandel och samarbete, men är mycket skeptisk till överstatlighet. Partiets politik kommer spetsas till under vintern och vi får se vart det landar, men min förhoppning är att den ska vara för en mer skeptisk linje och stå för en omförhandling av vårt medlemskap.

    Gilla

    • Jag förstår, tack för ditt svar! Det uppskattas verkligen! Jag hoppas Medb. Samling blir lite mer kritiskt granskande när det gäller EU! En nationalstat är en förutsättning för demokrati. Vi får inte ge upp vårt eget land! Men vi får väl se vart det landar..

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s