Kommer massmigrationen leda till militärkupper i Europa?

Kupplaner i Tyskland

Jag känner att den text som jag skrev 2019, om risken för militärkupper i framtidens Europa, blev lite validerad i förgår, när planerna på en kupp avslöjades i Tyskland. Det var ett nätverk som sprungits ur den högerextrema Reichburger-rörelsen (de som inte erkänner förbundsrepubliken) som planerade ett maktövertagande i framtiden. Tidshorisonten är något oklar dock, men i vissa delstater (i östra delen av landet) sades de sig vara redo att skrida till verket. Målet var 280 kampgrupper som skulles slå till mot fiender runt om landet i samband med kuppen i Berlin.

Kupplanerna leddes av en tysk prins, Heinrich XIII, som skulle bli statsöverhuvud, och innehöll nuvarande och tidigare medlemmar av polisen och militären, såväl som en domare. Utsikterna till framgång var nog inte så överväldigande, men att de hade kommit så pass långt i sin planering och med väldigt konkreta planer är tankeväckande!

Tidigare har nätverk av Reichbürger avslöjats i Bundeswehr. 2020 lades till exempel en del av elitstyrkan KSK ner, efter avslöjandet att gruppen dominerades av reichbürgers.

https://www.dw.com/…/heinrich-xiii-germanys…/a-64031542

https://www.dw.com/en/germany-reichsbürger-conspirators-planned-new-army-for-coup/a-64066794

Min artikel från 2019:

Annons

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s